ترمیم فرورفتگی پره بینی یکی از روشهای پرکاربرد در جراحی زیبایی بینی است که به منظور بهبود شکل و اندازه پرههای بینی یا مشکلات تنفسی ایجاد شده به دنبال جراحی قبلی در ناحیه بینی، انجام میشود.
باید در نظر داشته باشید که ترمیم فرورفتگی بینی فقط برای بینیهای عمل شده انجام میشود. در مورد بینیهایی که قبلا عمل نشده این جراحی انجام نمیگیرد و تنها به منظور اصلاح مشکلات بینی برای فردی که به دنبال جراحی اولیه دچار فرورفتگی پره های بینی شده باشد، میتوان این عمل را انجام داد.
پره بینی یکی از قسمتهای بینی است که در صورت فرورفتگی یا غیرقرینگی، ممکن است ظاهر کلی صورت را تحت تاثیر قرار دهد. این مشکل علاوه بر تاثیر در زیبایی فرد، میتواند مشکلات تنفسی نیز به همراه داشته باشد. با ما همراه باشید تا چگونگی درمان فرورفتگی پرههای بینی را مورد بررسی قرار دهیم.
دلایل فرورفتگی یک طرف بینی بعد از عمل
لزوم “ترمیم فرورفتگی پره بینی” به دنبال ایجاد این فرورفتگی پس از جراحی رینوپلاستی بوده که امکان دارد به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. فرورفتگی پره بینی بعد عمل ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:
- حذف بیش از حد غضروفها حین جراحی
- عدم رعایت توصیههای پزشک پس از عمل
- ماساژ غیر اصولی بینی و بدون تجویز پزشک
در صورت بروز هر یک از این مشکلات، باید اقدامات مناسبی برای ترمیم فرورفتگی پره بینی انجام شود تا وضعیت بینی بهبود یابد.
بیشتر بدانید: عمل جراحی بینی گوشتی، همهی آنچه میخواهید بدانید!
چه افرادی به ترمیم و رفع فرورفتگی بینی با عمل ترمیمی نیاز دارند؟
همانطور که اشاره شد ترمیم فرورفتگی بینی تنها برای افرادی انجام میشود که با این مشکل بعد عمل بینی مواجه شدهاند.
عیوب ظاهری و تغییرات در ساختار بینی از جمله فرورفتگی بعد از عمل، ممکن است دلایلی برای عمل مجدد زیباجویان باشند. اگر پس از گذشت یک و نیم الی دو سال از عمل و بهبود تمام عوارض، فرورفتگی بینی بهبود نیابد، میتوان به فکر راهحلهای دیگر بود. در این مواقع اصلیترین گزینه ممکن برای افراد جراحی ترمیمی بینی است.
توصیه میشود تا قبل از تکرار عمل، با دریافت مشاوره از متخصصین در این زمینه، مطالعه دقیق و کشف علت فرورفتگی را در نظر بگیرید. باید توجه داشت، افرادی که بیش از دو بار را انجام میدهند، با ریسکهای بیشتری روبرو هستند و احتمال اصلاح ساختار بینی به مراتب کاهش مییابد. بنابراین، در نظر داشته باشید که ممکن است به جای بهبود، مشکلات بیشتری پیش بیاید.
علت فرورفتگی پره های بینی
فرورفتگی پرههای بینی ممکن است به دلیل عوامل مختلفی رخ دهد که در ادامه به آنها اشاره میکنم:
حذف بیش از حد غضروفها در حین عمل: علت اصلی حفظ پرههای بینی در جای خود، غضروفهای پایینی هستند که اگر تحت جراحی نادرستی به دلیل عدم تجربه و مهارت کافی جراح، زیاد از حد برداشته شوند، فرورفتگی پرهها رخ میدهد. زمانیکه که حین جراحی غضروفها بیش از حد تراشیده، حذف یا قیچی شوند، استحکام خود را از دست داده و در نتیجه به درون راههای هوایی فرو خواهند رفت. بنابراین نیاز است تا با مراجعه به یک جراح بینی خوب احتمال بروز خطا در عمل خود را کاهش دهید.
این فرورفتگیهای بینی میتواند منجر به مشکلات تنفسی و همچنین مشکلات ظاهری در فرد شود که اگرخفیف باشد، فقط مشکلات ظاهری برای فرد ایجاد میکنند، اما اگر شدیدتر باشند ممکن است هم مشکلات تنفسی و هم زیبایی برای فرد ایجاد کند.
خواندن این مطلب به شما پیشنهاد می شود: عمل پره های بینی چگونه انجام می شود؟
ماساژ نادرست بینی: بعضی از افراد برای کاهش تورم پس از جراحی، به صورت نادرست بینی را ماساژ میدهند. نحوه انجام ماساژ و استفاده نادرست از فشار ممکن است که باعث فرورفتگی پرههای بینی شود.
آیا مدل عمل بینی در فرورفتگی پره بینی تاثیرگذار است؟
احتمال ایجاد فرورفتگی پرههای بینی پس از جراحی، به مدل عمل بینی و تکنیکهای مورد استفاده در حین جراحی بستگی دارد. در عمل بینی فانتزی، بهدلیل تغییرات شدیدتر و تلاش برای کوچکتر کردن و باریکتر کردن نوک و پرههای بینی، احتمال ایجاد مشکلاتی مانند فرورفتگی پرهها بیشتر است. این مدل جراحی اغلب شامل برداشت بیشتر غضروف و بافت است که ممکن است حمایت ساختاری پرههای بینی را کاهش دهد. در مقابل، عمل بینی طبیعی معمولاً با تمرکز بر حفظ ویژگیهای طبیعی بینی و تغییرات ملایمتر انجام میشود، بنابراین احتمال بروز چنین عوارضی کمتر است. با این حال، نتیجه نهایی به مهارت جراح و انتخاب تکنیک مناسب بستگی دارد، زیرا جراح ماهر میتواند از بروز این مشکلات در هر دو مدل جلوگیری کند.
درمان فرورفتگی پرههای بینی
به منظور ترمیم مشکل پره های بینی در درجه اول باید حداقل یک و نیم سال تا دو سال از عمل اولیه بیمار گذشته باشد. بعد از این مدت میتوان برای اصلاح عدم تقارن پره ها اقدام کرد. اگر فرورفتگی در حد متوسط باشد، میتوان با استفاده از غضروف گوش و پیوند آن به پرهها مشکل را حل کرد و در صورتی که مشکل شدیدتر باشد میتوان با ترمیم بینی با غضروف دنده و پیوند آن، فرورفتگی را اصلاح کرد.
بهبودی برخی از مشکلات ایجاد شده بعد از عمل
در بیشتر موارد مشکلات ایجاد شده بر روی بینی پس از عمل به علت ورم است. به طور کلی، طی چند هفته الی چند ماه پس از عمل و همزمان با ترمیم بینی و برطرف شدن ورم بیشتر مشکلات بهبود پیدا میکنند. در طول این مدت، رعایت مراقبتهای پس از جراحی، استفاده از چسبها و ماساژ فقط در صورت تجویز پزشک، میتواند در رفع مشکلات ایجاد شده کمک کننده باشد.
بهترین نتایج عمل بینی استخوانی + عکس و ویدیو نمونه کارها
کلام آخر
یکی از مشکلاتی که پس از جراحی ممکن است رخ دهد، فرورفتگی پرههای بینی است. اگر حداقل پس از گذشت یک سال از جراحی، فرورفتگی پرههای بینی بهبود نیابد، باید اقدامات لازم برای درمان این عارضه انجام شود که معمولا شامل جراحی ترمیمی بینی است. برای جلوگیری از بروز این عارضه، توصیه میشود به جراح ماهر و با تجربه مراجعه کنید تا جراحی ترمیم فرورفتگی پره بینی شما به خوبی انجام شود و احتمال ایجاد مشکل به میزان قابل توجهی کاهش یابد.