خندیدن بعد از عمل بینی

عوارض خندیدن بعد از عمل بینی و زمان مناسب آن

عوارض خندیدن بعد از عمل بینی برای برخی افراد موضوعی مهم است که نیازمند بررسی دقیق خواهد بود. طی تحقیقات و مطالعاتی که انجام شده است، بسیاری از زیباجویان در مورد عوارض و خطرات خندیدن بعد از جراحی بینی نگرانی هایی دارند و حتی از پزشکان در این مورد سوالاتی را می‌پرسند.

افراد از تورم و باز شدن بخیه ها بعد از خندیدن پس از عمل بینی هراس دارند. این مقدمه به بررسی این عوارض و تأثیراتی که ممکن است خنده بعد از این عمل، بر سلامتی و راحتی افراد داشته باشد، می‌پردازد.

عوارض خندیدین بعد از عمل بینی

عوارض خندیدن بعد از عمل بینی چیست؟

اما این موارد قطعی نیستند و معمولا مشکلی پیش نمی آید، با این حال بطور کلی رعایت نکات مراقبتی در این زمینه لازم است. در ادامه به برخی از مهمترین و شایع ترین آن ها اشاره خواهیم داشت.

  •  خندیدن شدید می تواند به طور مستقیم باعث آسیب به نتایج حاصل از عمل جراحی بینی شود:
  • خنده و گریه شدید و بطور کلی حرکات شدید فک میتواند سبب جابجایی استخوان هایی شود که در محل جدیدی در حال فیکس شدن هستند.
  • خندیدن شدید و افراطی می‌تواند باعث تحریک و آسیب به ناحیه عمل شده و درد و خونریزی را در بعضی افراد به همراه داشته باشد.
  • حرکات و انقباضات صورت در هنگام خندیدن شدید، ممکن است باعث افزایش تورم و کبودی در ناحیه بینی شود.

برای پیشگیری از این عوارض، توصیه می شود در اولین هفته پس از عمل، خندیدن را به حداقل برسانید و در صورت ضرورت، از دست ها برای محدود کردن حرکات بینی و دو طرف صورت استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: عمل بینی گوشتی

نحوه صحیح خندیدن بعد از عمل بینی

برای خندیدن صحیح بعد از عمل بینی، راهکارهایی مراقبتی وجود دارد که در همان روز جراحی نیز برای زیباجویان بیان خواهد شد.

  • در ابتدای دوره بهبودی (1 الی 2 ماه اول بعد از عمل)، سعی کنید در صورت نیاز به خندیدن فقط لبخند بزنید تا پوست ناحیه بینی شما کشیده نشود و در اثر این فشار با درد مواجه نشوید. در این مدت باید از خنده های شدید پرهیز کنید.
  • از هرگونه خندیدن شدید و حرکات افراطی صورت که بینی را تحت فشار قرار می دهد و یا خندیدن با دهان باز در چند روز اولیه دوران نقاهت، خودداری کنید.
  • هنگام خندیدن، دست های خود را به آرامی دو طرف بینی بر روی صورت قرار دهید تا از حرکات شدید آن جلوگیری کنید. این کار باعث محدود شدن حرکات بینی می شود. مراقب باشید که با دست های خود به بینی فشار بیش از اندازه وارد نکنید.
  • سعی کنید در هنگام خندیدن، عضلات صورت را تا حد امکان آرام و منقبض نگه دارید. این امر از کشیده شدن بیش از حد پوست بینی جلوگیری می کند.

روش های جلوگیری از خنده بعد از عمل بینی

خندیدن یکی از حالات طبیعی است که احتمال دارد هر فرد در هر لحظه به آن نیاز پیدا کند. حال در این قسمت برای شما زیباجویان راهکارهایی را برای مدیریت صحیح خنده بعد از عمل بینی بیان کردیم.

  • از دیدن و شنیدن موارد طنز آمیز یا خنده دار در هفته های اول پس از عمل خودداری کنید و از گفت و گو با افراد بامزه اجتناب کنید.
  • سعی کنید در هفته های اول بعد از عمل، حرکات چهره خود را محدود کنید. از اخم کردن و سایر حرکات بیش از حد صورت پرهیز کنید.
  • در صورت احساس خنده، نفس عمیق بکشید و سعی کنید آن را کنترل کنید. می توانید در صورت لزوم، بینی خود را با دست بگیرید تا مانع از حرکات صورت شوید.
جلوگیری از خنده بعد از عمل بینی

بیشتر بخوانید: ضربه به بینی بعد از عمل

زمان مناسب خندیدن بعد از عمل بینی

در مورد زمان مناسب برای خندیدن پس از عمل بینی و جلوگیری از عوارض، موارد زیر را باید در نظر بگیرید.

1. دوره اول بهبودی (1-2 هفته)

در این دوره، بینی بسیار حساس و متورم است. خندیدن یا حرکات صورت شدید می تواند به بینی آسیب برساند. بهتر است در این زمان از خندیدن پرهیز شود.

2. دوره بهبودی متوسط (2-4 هفته)

در این مرحله، ورم و حساسیت بینی کاهش می‌یابد. خندیدن آرام و پرهیز از حرکات شدید صورت امکان پذیر می شود. با این حال، هنوز توصیه می شود که به آرامی بخندید و دو طرف صورت خود را با دستانتان کنترل کنید.

3. دوره بهبودی نهایی (بعد از 6 هفته)

پس از گذشت شش الی هشت هفته شما می‌توانید تقریبا به روال عادی خود برای خندیدن بازگردید. البته به طور کلی ساختار بینی در این مدت ضعیف بوده و هنوز به طور کامل بهبود پیدا نکرده است. به همین دلیل لازم است تا نکات بیان شده در مورد نحوه خندیدن را تا جای ممکن رعایت کنید.

حد مجاز خندیدن بعد از جراحی بینی چقدر است؟

پزشکان معمولاً حد مجاز خندیدن و بطور کلی حرکات شدید فک بعد از جراحی را به صورتی تعیین می‌کنند که فشار زیادی به ناحیه بینی و فک وارد نشود. بنابراین، مهم است که دقیقاً دستورات پس از جراحی از جمله توصیه‌ های جراح خود را رعایت کنید.

خواندن این مطلب به شما پیشنهاد می شود: آیا خمیازه کشیدن باعث ایجاد عوارض در نتایج عمل بینی می شود؟

علت ممنوعیت خندیدن بعد از عمل بینی چیست؟

ممنوعیت خندیدن بعد از جراحی بینی به دلایل زیر است:

  • فشار بر ناحیه بینی و احتمال جابجایی استخوانها
  • تأثیر بر نتایج جراحی و ایجاد تورم
  • استرس و فشار
  • آسیب رسیدن به بخیه ها

بنابراین، پزشکان معمولاً توصیه می‌کنند که در دوره‌ای که ناحیه بینی هنوز در فرآیند بهبود است، از خنده و گریه با فشار زیاد به ناحیه بینی و صورت خود خودداری کنید تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود و نتایج بهتری حاصل شود.

نتیجه‌گیری

پزشکان معمولاً به بیماران توصیه می‌کنند که در هفته‌های اول بعد از جراحی از خندیدن بعد از عمل بینی پرهیز کنند تا روند بهبودی بدون مشکل پیش برود. در صورت نیاز به خندیدن، بهتر است با دست جلوی دهان را گرفته و از فشار وارد به ناحیه بینی جلوگیری شود.

عکس دکتر حمیدرضا حسنانی
دکتر حمیدرضا حسنانی

متخصص و جراح گوش، حلق و بینی

دکتر حمیدرضا حسنانی، متخصص جراحی گوش، حلق و بینی و جراحی سر و گردن و دارای بورد تخصصی هستند . ایشان از سال ۱۳۸۵ فعالیت خود را به صورت تخصصی و متمرکز بر جراحی بینی آغاز کرده‌اند و در حال حاضر در منطقه ونک تهران مشغول به فعالیت هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *