افتادگی نوک بینی

افتادگی نوک بینی [علت، نحوه ترمیم و درمان آن]

افتادگی نوک بینی بعد از عمل یکی از مشکلاتی است که اغلب در گذشته به واسطه روش‌های جراحی قدیمی‌تر رخ میداد اما امروزه نیز ممکن است گاهی برای برخی افراد با گذشت زمان رخ دهد و بیمار نیازمند ترمیم باشد. ترمیم نوک بینی یکی از روش‌های مهم و پرکاربرد در جراحی زیبایی است که به منظور بهبود شکل و ظاهر نوک بینی انجام می‌شود.

این روش معمولاً برای اصلاح نوک بینی‌های افتاده، کج، کوچک، بزرگ، بدشکل و … که پس از عمل اتفاق می‌افتد، اعمال می‌شود. اگر شما هم با این مشکل روبرو شده اید، تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.

علت افتادگی نوک بینی

آیا انجام جراحی برای ترمیم افتادگی نوک بینی مناسب است؟

باید این نکته را در نظر داشت که هر گونه جراحی ترمیمی بعنوان مکمل و بدنبال ایراداتی که ممکن است از جراحی اول باقی مانده باشد انجام می‌گیرد. جراحی برای افتادگی نوک بینی نیز به تنهایی برای بینی هایی که قبلا عمل نشده‌اند انجام نمی‌گیرد. زیرا بینی بافتی است زنده، با ساختار سه بعدی و کوچکترین تغییر در یک بخش بر تمامی اجزا تاثیر گذار است.

برای مثال با برداشتن قوز، بینی ممکن است پهن به نظر برسد و در نتیجه نیاز به کاهش پهنای بینی و تغییرات دیگری نیز داشته باشیم تا نتیجه نهایی متناسب با تمامی بخش ها و سایر اجزای صورت باشد. بنابراین اگر فردی صرفا خواستار تغییر نوک بینی بدون دستکاری دیگر بخشهای بینی باشد، احتمال اینکه نتیجه ایده الی از جراحی بگیرد کم است و حتی ممکن است چنین عملی سبب نارضایتی فرد نیز بشود.

علت افتادگی نوک بینی در گذشته چه بود؟

بسته به اینکه نوک بینی بعد از عمل تا چه میزان تقویت شده باشد، و استحکام داشته باشد، احتمال عوارض افتادگی و میزان آن متفاوت خواهد بود. در گذشته هنگام جراحی تقویت غضروفی کمتر انجام می‌گرفت و به مرور زمان فرایند ترمیم و فیبروز سبب کشیده شدن نوک بینی به سمت پایین و در نتیجه افتادگی می‌شد. این امر به این دلیل است که در جراحی تغییرات در اسکلت بینی داده می‌شود ولی هیچ تغییری در سایز پوست بینی داده نخواهد شد.

در نتیجه بدن باید بافتی بسازد تا پوست را به اسکلت بچسباند. این بافت نرم فیبروز نام دارد و در صورتی که فیبروز زیاد ساخته شود این فرایند میتواند سبب افتادگی نوک بینی شود.

به منظور جلوگیری از این اتفاق قبلا غضروفی به تیغه وسط بینی پیوند زده میشد که تا حدودی از این فرایند جلوگیری میکرد. اما امروزه با پیوند غضروف به نوک بینی و اتصال آن به تیغه استحکام نوک بینی تقویت شده و از افتادگی آن جلوگیری می‌شود.

علت افتادگی نوک بینی

علت افتادگی نوک بینی پس از عمل بینی می‌تواند به دلایل مختلفی باشد، از جمله:

◀ در برخی افراد، ساختارهای غضروفی نوک بینی بر اثر جراحی بینی قدیمی، ضعیف شده و باعث افتادگی نوک بینی می‌شود.

◀ در بعضی موارد، بافت‌های پوستی یا زیر پوستی که در جریان عمل جابجا شده‌اند، ممکن است بخشی از حجم خود را از دست داده و به سمت پایین‌ افتادگی پیدا کرده و ظاهر بینی را خراب کنند.

◀ گاهی این احتمال وجود دارد که جراحی اولیه به دلیل عدم تجربه کافی جراح، نتایج مناسبی نداشته باشد و نوک بینی از همان بعد عمل کمی پایینتر از ناحیه واقعی باشد.

◀ برخی افراد به دلیل شغل خود به طور مداوم سر خود را به سمت پایین نگه می‌دارند مانند خیاطی یا شنا و … که در نهایت و مرور زمان منجر به افتادگی نوک بینی خواهد شد.

کاندیدای مناسب برای ترمیم افتادگی نوک بینی

کاندیدای مناسب برای ترمیم افتادگی بینی، افرادی هستند که بدنبال جراحی قبلی:

1.  تجربه افتادگی نوک بینی دارند.

2.  . نیاز به اصلاح شکل نوک بینی از نظر ظاهری دارند.

ترمیم افتادگی نوک بینی

علائم افتادگی بینی بعد از جراحی

علائم افتادگی بینی پس از جراحی در افراد متفاوت است اما تقریبا مشهود خواهد بود. برخی از این علائم عبارتند از:

  • افتادگی و نرمی نوک بینی
  • افزایش طول نوک بینی
  • ورم بینی پس از جراحی به حالت غیر طبیعی
  • تغییرات ناخواسته در ساختار بینی

آیا افتادگی نوک بینی پس از جراحی امکان دارد؟

در برخی افراد، جراحی‌های قبلی ممکن است باعث ضعف ساختارهای استخوانی یا غضروفی نوک بینی شود که در نهایت به افتادگی نوک بینی منجر می‌شود. این مشکل برای هر شخصی قابل رخداد است اما اگر جراح شما متبحر باشد، به ندرت افتادگی نوک بینی اتفاق خواهد افتاد. پس از جراحی، تعادل فشارها و محافظت از نوک بینی مهم است و گاهی این مشکل به دلیل عدم رعایت مراقبت های بعد از عمل رخ می‌دهد.

درمان افتادگی نوک بینی چگونه انجام می شود؟

روش های درمانی افتادگی نوک بینی متعدد است و دارای تکنیک های جراحی و غیر جراحی است که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد. بهترین روش دائم برای ترمیم افتادگی نوک بینی، عمل جراحی است که باید به بهترین جراح بینی بسپارید تا دچار عوارض مجدد نشوید.

منظور از جراحی برای افتادگی نوک بینی چیست؟

جراحی افتادگی نوک بینی یک روش جراحی است و برای اصلاح شکل نوک بینی که به دلیل جراحی غیراصولی، ضعف ساختاری یا ضربه‌ای افتاده  شده است، انجام می‌شود. در این روش، پزشک متخصص جراحی، نوک بینی را با استفاده از پیوند غضروفی و تکنیک‌های مختلفی که شامل برش و بازسازی است، می‌دهد. این عمل جراحی برای بهبود ظاهر بینی مفید واقع می‌شود و می‌تواند اعتماد به نفس افراد را مجدد به آن ها بازگرداند.

بیشتر بخوانید: عوارض جراحی بینی

نحوه انجام جراحی افتادگی نوک بینی

برای شروع، بیمار پس از جلسات مشاوره و آزمایش های لازم، بعد از آماده‌سازی، تحت بیهوشی عمومی یا موضعی قرار می‌گیرد. انتخاب نوع بیهوشی به عوامل مختلفی از جمله مشکلات پزشکی بیمار، نوع جراحی و توصیه پزشک بستگی دارد. برش لازم در ناحیه نوک بینی و بین دو سوراخ بینی ایجاد می‌شود و تغییرات لازم انجام خواهد شد.

در صورت وجود غضروف اضافی، این موارد حذف می‌شوند و اگر نیاز به اضافه کردن غضروف پیوندی برای تقویت و استحکام و نیز بالا بردن نوک بینی باشد، انجام خواهد شد. منابع ایده ال برای تامین غضروف نیز تیغه وسط بینی، غضروف  پشت گوش و دنده خود بیمار هستند. هر چند در گذشته از غضروف اشعه دیده و غضروف مصنوعی نیز استفاده می‌شد، امروزه بهترین و سازگارترین گزینه استفاده از غضروف خود فرد است. در نهایت بخیه های لازم در ناحیه برش ها انجام می‍‌شود و جراحی به اتمام میرسد.

مراقبت‌های پس از ترمیم افتادگی نوک بینی

پس از ترمیم افتادگی نوک بینی، مراقبت‌های زیر باید رعایت شوند تا بهبودی کامل در کوتاه ترین مدت زمان ایجاد شود و تا با عوارض خاصی روبرو نشوید. این مراقبت ها تقریبا همانند مراقبت های بعد از جراحی معمولی است. تعدادی از موارد عبارتند از:

  • برای جلوگیری از فشار و ضربه به بینی، تا حد امکان از لمس زیاد و فشار دادن به بینی و پایین انداختن سر پرهیز کنید.
  • داروهای ضد التهاب و ضد درد که پزشک تجویز می‌کند را به صورت منظم و به دقت مصرف کنید.
  • ویزیت‌های پس از عمل را دنبال کنید تا از پیشرفت مناسب و عدم وجود مشکلات جدی مطمئن شوید.
  • استراحت کافی داشته باشید و فعالیت‌های سنگین را کنار بگذارید. و  با مصرف مایعات کافی به بهبود سریع‌تر خودتان کمک کنید.

سخن آخر

افتادگی نوک بینی پس از جراحی یکی از مشکلات شایع بوده که بسیاری از بیماران با آن مواجه می شوند. این مسئله می تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند تکنیک جراحی، آسیب به غضروف ها یا عدم ثبات ساختار بینی باشد.

درمان های متعددی برای این مشکل وجود دارد که شامل جراحی های اصلاحی، استفاده از پیوند غضروف یا استخوان و حتی تزریق ماده پرکننده است. انتخاب درمان مناسب بسته به شدت افتادگی نوک بینی، نوع آسیب و ترجیحات بیمار متفاوت خواهد بود.

بیشتر بخوانید...
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *