مراقبت های بعد از عمل بینی استخوانی

مراقبت‌های بعد از عمل بینی استخوانی شامل چه مواردی است؟

مراقبت‌های بعد از عمل بینی استخوانی مانند سایر انواع عمل‌های بینی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند و به نوعی بر نتیجه جراحی تاثیرگذار هستند. تمامی افرادی که می‌خواهند مراقبت‌های بعد از جراحی بینی استخوانی را به درستی رعایت کنند، باید بین یک تا دو هفته استراحت کافی داشته باشند و برخی مواردی که در ادامه این مقاله مفصل شرح می‌دهیم را رعایت کنند.

در صورتی که این اقدامات مهم را نادیده بگیرید، ممکن است نتیجه قابل قبولی از جراحی خود نگرفته و با مشکلاتی مواجه شوید. همچنین، با رعایت مراقبت‌های بعد از عمل بینی استخوانی می‌توانید دوران نقاهت و بهبودی خود را به طرز چشمگیری کاهش دهید. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا به صورت مفصل‌تری به این موضوع بپردازیم.

ماساژ بینی استخوانی بعد از عمل

ماساژ بینی پس از انجام عمل بینی را می‌توان یکی از مراقبت‌های بعد از عمل دانست که تنها در صورت تجویز پزشک جراح و زیر نظر ایشان انجام شود.

از آن جایی که در طی دوران نقاهت، استخوان و غضروف بینی در حال ترمیم خود هستند، بنابراین در برخی موارد بهتر است با ماساژ، فرم بینی را بهبود بخشید و از مزایای زیر بهره برد

  • کاهش درد ناشی از جراحی بینی
  • جلوگیری از ایجاد کبودی و تورم بر روی بینی
  • بهبود جریان خون و اکسیژن‌رسانی به بافت بینی
  • جلوگیری از تشکیل بافت اسکار
  • کاهش دوران نقاهت
  • کاهش میزان استرس و اضطراب بیمار

ورم بینی استخوانی بعد از عمل

ورم بینی استخوانی بعد از عمل یکی از شایع‌ترین عوارض این جراحی است که در افراد بسیار زیادی دیده می‌شود. توجه داشته باشید که عمل بینی استخوانی یک روش تهاجمی است و بدین ترتیب، ورم بینی استخوانی پس از جراحی نیز یک عارضه طبیعی محسوب می‌شود. ورم بینی در اولین روزهای دوران نقاهت در شدیدترین حالت خود است. به مرور زمان و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی از جراحی، این ورم بهبود یافته و از بین می‌رود. توجه داشته باشید که بدن شما برای رفع بافت‌های اسکار و ترمیم آن‌ها، نیاز به مدت زمانی در حدود 5 الی 6 هفته دارد. پس از گذشت این دوران، کاهش ورم بینی را شاهد خواهیم بود. اما برای رفع کامل ورم ناشی از جراحی، باید چند ماه صبر کنید و پس از آن، نتیجه نهایی جراحی خود را مشاهده کنید.

میزان و شدت ورم بینی می‌تواند از فردی به فرد دیگر کاملاً متفاوت باشد. این موضوع به میزان تغییرات انجام شده در طی جراحی و واکنش بدن افراد بستگی دارد. به صورت کلی، اگر ورم جزئی و یا متوسطی را پس از انجام جراحی تجربه کنید، باید حدود 3 الی 4 هفته منتظر کاهش آن باشید. اما اگر با ورم بینی شدیدی مواجه شدید، بهتر است پزشک خود را در جریان این موضوع قرار داده و برای انجام معاینه، به مطب وی مراجعه نمایید. کنترل ورم بینی بعد از جراحی، یکی از مراقبت‌های بعد از عمل بینی استخوانی است که باید به خوبی صورت بگیرد.

مراقبت بعد از ترمیم بینی

بعد از عمل بینی استخوانی چه کارهای نکنیم؟

در طی دوران مراقبت های بعد از عمل بینی استخوانی باید تمام اصول را زیر نظر بهترین جراح بینی در تهران

انجام داده و در این راستا بهتر است از انجام برخی کارها اجتناب کنید:

  • تا زمانی که پزشک اجازه نداده از عینک آفتابی و طبی استفاده نکنید.
  • محیط را گرم نگه دارید تا از سرماخوردگی و عطسه جلوگیری کنید.
  • برای مدت طولانی در معرض نور آفتاب قرار نگیرید.
  • از انجام فعالیت‌های ورزشی سنگین خودداری کنید.
  • از بلند کردن اجسام سنگین پرهیز کنید.
  • از خندیدن شدید و گریه کردن خودداری کنید.
  • از مصرف سدیم زیاد در رژیم غذایی خود خودداری کنید.
  • از فین کردن اجتناب کنید.
  • از استعمال دخانیات و سیگار پرهیز کنید.

بیشتر بدانید: تفاوت عمل بینی گوشتی و بینی استخوانی را بدانید!

مراقبت های بعد از ترمیم بینی

برای رسیدن به بهترین نتیجه بعد از عمل بینی استخوانی چه کارهایی انجام دهیم؟

برخی از اقداماتی که بهتر است طی مراقبت‌های بعد از عمل بینی استخوانی انجام دهید عبارت‌اند از:

  1. تا 48 ساعت پس از جراحی، از کمپرس آب سرد برای کنترل کبودی و ورم استفاده کنید.
  2. در هنگام خواب، چند بالش در زیر سر خود قرار دهید.
  3. آب فراوان بنوشید و بدن خود را هیدراته نگه دارید.
  4. چسب زدن بینی بعد از عمل را به صورت اصولی و درست را یاد گرفته و نسبت به انجام آن اقدام کنید.
  5. رژیم غذایی مناسبی را برای خود انتخاب کرده و از مواد غذایی نرم استفاده کنید.

توجه داشته باشید که توجه به این نکات ساده می‌تواند دوران نقاهت شما را کوتاه ساخته و نتیجه‌بخشی جراحی را بهبود بخشد. بهتر است توصیه‌های دکتر برای دوران نقاهت را جدی گرفته و این اقدامات را به صورت مرتب انجام دهید.

تغذیه مناسب بعد از جراحی بینی استخوانی

تغذیه مناسب بعد از جراحی و برخورداری از رژیم غذایی مفید را می‌توان نوعی مراقبت مهم بعد از عمل بینی استخوانی دانست که تأثیر بسزایی بر روند بهبودی خواهد داشت. با رعایت تغذیه مناسب در دوران نقاهت خود، می‌توانید به روند بهبودی سرعت بخشیده و نتیجه مناسبی از جراحی خود دریافت کنید.

  • در روزهای ابتدایی پس از جراحی، مواد غذایی نرم همچون، عصاره گوشت، سوپ، عدسی و پوره سیب‌زمینی را در لیست تغذیه خود جای دهید.
  • از خوردن غذاهای شور، فرآوری‌شده، سفت و تند خودداری کنید و این موارد را با مواد غذایی فیبردار جایگزین کنید.
  • مصرف سبزیجات، غلات، مرکبات و مواد غذایی فیبردار را در دستور کار خود قرار دهید.

نتیجه گیری

مراقبت‌های بعد از عمل بینی استخوانی را می‌توان به چند دسته جداگانه تقسیم کرد. توجه داشته باشید که توجه به این موارد و رعایت آن‌ها می‌تواند روند بهبود شما را سرعت بخشیده و نتیجه ایده‌آلی برای شما به ارمغان آورد.

برای دریافت توصیه‌های کافی و لازم، بهتر است از خدمات و مشاوره یک پزشک حاذق در زمینه جراحی بینی بهره ببرید. دکتر حمیدرضا حسنانی را می‌توان یکی از پزشکان برجسته در حوزه جراحی بینی دانست که سابقه درخشانی در این زمینه دارند. برای اطلاع از نکات بیشتر و دریافت مشاوره تخصصی برای جراحی بینی می‌توانید از شماره‌های موجود در سایت استفاده کنید.

بیشتر بخوانید...
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *