عمل بینی بدون تامپون

عمل بینی بدون تامپون و همه چیز درباره آن

عمل بینی بدون تامپون یکی از روش های جراحی‌های زیبایی مدرن است که در این نوع عمل در اغلب اوقات یا چیزی در داخل بینی قرار نمیگیرد، یا از اسپلینت در داخلی بینی به عنوان یک جایگزین مناسب برای تامپون استفاده می‌شود که درد و دوره ریکاوری پس از جراحی را به میزان بسیار چشمگیر کاهش می‌دهد.

عمل بینی بدون تامپون بهترین گزینه برای افرادی است که نگران درد برداشتن تامپون در مرحله نقاهت هستند.ما در این مقاله به دنبال بررسی ویژگی‌ها و مزایا و معایب جراحی بینی بدون تامپون هستیم. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

عمل بینی بدون تامپون چیست؟

عمل بینی بدون تامپون چیست و چه عملکردی دارد؟

تامپون یا مش یکی از تجهیزاتی است که به عنوان پانسمان بعد از عمل بینی به همراه پماد تتراسایکلین مورد استفاده قرار می‌گیرد. در گدشته در جراحی های زیبایی از مش استفاده می‌شد.

این وسیله نرم شبیه باندی است که دور خودش پیچیده شده که بعد از جراحی درون بینی قرار می‌گرفت تا استخوانهای بینی در مکان جدید جوش بخورند و صاف قرار بگیرند و از کج شدگی جلوگیری کند. همچنین در جذب خون و مایعات و جلوگیری از خونریزی کاربرد داشت.

این وسیله با فشار بر عروق خونی واقع شده در غشای بینی و پشتیبانی از سپتوم بینی مانع از خونریزی و ترشح آن می‌شود. در جراحی‌های سنگین که در آن تیغه بینی اصلاح شده باشد؛ برای بهبود نتیجه جراحی از تامپون استفاده می‌شد. مدت زمان استفاده از تامپون بسته به نوع جراحی و میزان خونریزی فرد متفاوت است اما در حالت کلی حدود یک هفته الی ده روز پس از جراحی از این وسیله استفاده میشد.

تامپون بینی می‌تواند از گاز یا پنبه استریل فشرده شده و یا فوم و فیتیله طراحی شده تشکیل شده باشد. بعضی از پنبه‌ها دارای زائده‌ای مثل نخ هستند که برای خروج راحت‌تر در بیرون از بینی قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: عمل بینی طبیعی

عمل بینی بدون تامپون چگونه انجام می‌شود؟

به علت عوارض و معایبی که این تامپون یا مش داشت امروزه از این روش در جراحی استفاده نمی‌شود. برای مثال در برخی مواقع فشارزیاد تامپون به تیغه وسط بینی، آن را از بین می‌برد یا سبب عفونت می‌شد که این عفونت به نوبه خود به خون و سینوسها نیز راه پیدا می‌کرد.

از طرفی بیمار نیز مجبور بود تا ده روز تامپون را داخل بینی نگه دارد و این امر آزاردهنده بود. امروزه در روش جراحی نوین این روش دیگر منسوخ شده است و دیگر از تامپون استفاده نمیشود. 

در عمل بینی بدون تامپون پزشک از روش‌های دیگری برای حفظ ساختار بینی، جلوگیری از خونریزی پس از جراحی و بهبود نتیجه جراحی استفاده می‌کند و استخوانها و غضروفها طوری طراحی و فیکس می‌شوند که دیگر نیازی به تامپون نداشته باشند. بنابراین؛ در بسیاری از اوقات از تامپون استفاده نمی‌شود.

اما اگرانحراف تیغه خیلی زیاد باشد، گاهی بعد از صاف کردن تیغه وسط از اسپلینت بینی استفاده میشود. اسپلینت از جنس سیلیکون است و حاوی دو لوله است. اسپلینت داخل بینی در دوطرف تیغه وسط قرار گرفته وتا یک هفته الی ده روز ثابت باقی می‌ماند تا تیغه بینی در جای جدید خود جوش خورده و فیکس شود. 

نحوه انجام عمل بینی بدون تامپون

همانطور که اشاره شد بطور کلی امروزه در جراحی در بسیاری از موارد از هیچ کدام تامپون یا اسپلینت استفاده نمی‌شود. اما دکتر حسنانی به عنوان بهترین جراح بینی در تهران در جراحی های خود از دو عدد مینی تامپون استفاده می‌کنند که به مدت یک روز داخل بینی قرار می‌گیرد.

این امر نیز صرفا بعنوان یک پانسمان موقت برای زخم های داخل بینی عمل می‌کند و به عدم خونریزی کمک کرده و پس از خارج کردن تامپون در کاهش ورم بینی نیز موثر است.

در نهایت تشخیص استفاده از هر یک از این وسیله‌ها با در نظر گرفتن نوع جراحی و شرایط بیمار توسط پزشک انجام می‌شود. اسپلینت داخلی بینی یا آتل بینی که یک ماده سیلیکونی شفاف بوده و جایگزین مناسبی برای تامپون است و از بروز درد و عوارض تامپون جلوگیری می‌کند.

این وسیله دارای کانال‌هایی است که باعث تنفس راحت‌تر بیمار می‌شود و خارج کردن آن از بینی بدون هیچ دردی انجام می‌شود. اسپلینت بعد از حدود یک هفته پس از عمل، از بینی خارج می‌شود.

بیشتر بخوانید: عمل بینی گوشتی

جراحی بینی بدون تامپون بهتر است یا با تامپون ؟

انتخاب نوع جراحی با تامپون یا بدون تامپون بسته به مولفه‌های مختلف صورت می‌گیرد؛ اما همانطور که گفته شد به دلیل عوارض و ناراحتی‌های ایجاد شده ناشی از استفاده تامپون؛ امروزه در جراحی نوین از روش های بدون تامپون یا استفاده ازاسپلینت داخلی بینی، یا مینی تامپون ترجیح داده می‌شود.

اغلب بیماران پیش از جراحی به دنبال عمل بینی بدون بخیه و تامپون می‌باشند. جالب است بدانید امروزه تامپون بینی در کمتر از 5 درصد جراحی‌ها کاربرد دارد.

استفاده از اسپلینت سیلیکون ضمن کاهش دردهای ناشی از خروج آن از بینی، باعث انسداد بینی نمی‌شود و بیمار  پس از جراحی تنفس راحتی خواهد داشت. دقت بالا در بخیه زدن غشای مخاطی تیغه میانی بینی تا حد بسیار زیادی از خونریزی بینی پس از جراحی جلوگیری می‌کند. استفاده از این تکنیک مدرن، عمل بینی بدون تامپون را به یکی از پرطرفدارترین نوع جراحی بینی تبدیل کرده است.

البته در جراحی‌های سنگین و پیچیده بینی نظیر درمان انحراف سپتوم که تیغه و حجم زیادی از بافت بینی مورد دستکاری و اصلاح قرار گرفته‌اند؛ از اسپلینت بینی به مدت یک هفته الی ده روز به منظور قرار گرفتن و جوش خوردن تیغه وسط بینی در محل جدید استفاده می‌شود.

نکات مهم مراقبتی بعد از رینوپلاستی بدون تامپون

توجه به نکات مراقبت‌های بعد از رینوپلاستی بدون تامپون در بروز نتیجه مطلوب جراحی بسیار مهم است. بهتر است به مدت چند روز استراحت داشته باشید و از انجام ورزش‌های سنگین، خم شدن، دویدن، پایین انداختن سر و … خودداری کنید. علاوه بر این؛ از استفاده از عینک، ماسک و انجام کارهایی نظیر دمیدن با بینی، وحرکات زیاد فک اجتناب کنید.

استفاده از کمپرس یخ در بهبودی و کاهش تورم بسیار تاثیرگذار است. بالا نگه‌داشتن سر در روزهای اول پس از جراحی از تورم جلوگیری می‌کند. بهتر است در هنگام خواب هم سر را بالا نگه‌دارید و اگر به پلو می‌خوابید از چند بالش در اطراف خود استفاده کنید.

نکته مهم این است که بینی به بالش یا زمین فشار داده نشود. و تا حد امکان از حرکت زیاد صورت مانند خندیدن، حرف زدن، جویدن غذای سفت و … امتناع کنید. استفاده از داروها و مواد غذایی رقیق کننده خون در بازه ی زمانی مشخصی از قبل و بعد جراحی ممنوع است.

جراحی بینی بدون تامپون

انجام صحیح مراقبت‌ها و توجه به علائم بسیار مهم است. بهتر است در صورت مشاهده خونریزی بیش از حد، تورم شدید، تب و درد غیرقابل تحمل حتما به پزشک مراجعه کنید. تمامی این مراقبت‌ها باعث بهبود نتیجه عمل بینی بدون تامپون می‌شود.

مزایا و معایب عمل بینی بدون تامپون چیست؟

جراحی بینی بدون تامپون دارای مزایای زیادی است. از مزیت‌های اصلی عمل بینی بدون تامپون می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

● امکان تنفس راحت‌تر

● افزایش راحتی بیمار و کاهش استرس

● کاهش کبودی و تورم پس از عمل

● کاهش احتمال عفونت بینی

● کاهش عوارض جانبی بعد از عمل

● عدم استشمام بوی بد ناشی از تجمع خون و ترشحات بینی

● خشک نشدن خونابه در بینی

● عدم بروز سردرد و درد در ناحیه صورت به دلیل تجمع ترشحات بینی

● بهبود سریع و دوره نقاهت کوتاه‌تر

● جلوگیری از بروز یا تشدید خونریزی در زمان خارج کردن تامپون از بینی

عمل بینی بدون تامپون مانند بسیاری از جراحی‌ها دارای معایب و عوارض معدودی است که بخش زیادی از آن قابل اجتناب است. از جمله معایب عمل جراحی بینی بدون تامپون عبارتند از:

● عدم جلوگیری از خونریزی ناشی از بخیه زدن

● خشک شدن خون درون بینی و عدم جذب آن

● وجود احتمال بروز عارضه هماتوم بعد از جراحی

● بروز نقص‌های جزئی در برخی موارد

چه کسانی داوطلب ایده آل عمل بینی بدون تامپون هستند؟

تشخیص کارا بودن عمل جراحی بینی بدون تامپون بر اساس برخی مولفه‌های مهم توسط پزشک صورت می‌گیرد. برخی از مهم‌ترین مولفه‌های کاندیدای ایده آل برای عمل بینی بدون تامپون عبارتند از:

  • دختران بالای 16 سال و پسران بالای 18 سال که رشد صورت آنها تکمیل شده باشد
  • عدم وجود مشکلات قلبی و عروقی
  • سلامت روح و روان
  • عدم وجود مشکلات انعقاد خون

✔ در رابطه با افراد دیابتی، این افراد نیز در صورتی که قندشان کنترل شده باشد می‌توانند عمل کنند. تنها تفاوت انها این است که ورم بینی در آنها بعد از عمل بیشتر است و احتمال عفونت هم در این افراد نسبت به دیگران بیشتر است.

دلیل رضایت بیماران از عمل بینی بدون تامپون چیست؟

همانطور که در این مقاله بررسی کردیم؛ اسپلینت داخلی بینی یا آتل بینی و مینی تامپون از انواع جایگزین عمل بینی بدون تامپون است که تا حد بسیار زیادی سختی جراحی بینی با تامپون را از بین برده و موجب رضایت بیشتر بیماران می‌شود.

دلیل رضایت بیماران از این روش بینی عدم بروز درد در زمان خارج کردن اسپلینت یا مینی تامپون و امکان تنفس راحت بیمار است. این مورد باعث کاهش نگرانی بیماران از پروسه استفاده از تامپون شده و رضایت آنها از جراحی به میزان بسیار زیادی افزایش می‌یابد.

نتیجه‌گیری

همانطور که در این مقاله بررسی شد؛ استفاده از مینی تامپون و اسپلینت داخلی بینی جایگزین بسیار ایده‌آلی برای تامپون بینی است. با رعایت برخی اصول مراقبتی در پیش و پس از عمل بینی بدون تامپون، می‌توان بهترین نتیجه را از عمل شاهد بود. این روش عارضه کمتری هم برای شما ایجاد می‌کند و باعث می‌شود دوره نقاهت کمتر و راحت‌تری داشته باشید.

بیشتر بخوانید...
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *