بهترین سن عمل بینی

بهترین سن عمل بینی

سن عمل بینی یکی از رایج‌ترین سوالات پیرامون جراحی زیبایی بینی است که ذهن بسیاری از افراد را درگیر می‌کند. برخی از افراد از شکل و فرم بینی خود راضی نیستند و آن را متناسب صورت خود نمی‌دانند. این موضوع در مواردی به حدی شدید است که اعتمادبه‌نفس فرد را تا حد زیادی پایین آورده و در روابط اجتماعی او تاثیر می‌گذارند. بسیاری از افراد به همین دلیل تصمیم به عمل در سنین پایین می‌گیرند. در این مقاله به بررسی این مورد خواهیم پرداخت که بهترین سن برای عمل بینی چه زمانی است؟ در ادامه با ما همراه باشید.

بهترین سن عمل بینی چه زمانی است؟

جالب است بدانید که بینی در بانوان تا 16 سالگی و در آقایان تا 18 سالگی رشد می‌کند. در صورتی که در طول دوره رشد اقدام به جراحی آن کنیم، امکان دارد فرم بینی بعد از عمل نیز تغییر کند؛ چراکه رشد طبیعی بینی هنوز تمام نشده و تا اتمام دوران رشد ادامه دارد. علاوه بر این موضوع، رشد سینوس‌ها نیز مورد مهمی است که در عمل بینی دخیل است. بهتر است پیش از جراحی، رشد سینوس‌ها نیز به صورت کامل تمام شود؛ در این صورت در آینده درصد مشکلات تنفسی و عفونتی برای فرد بسیار پایین خواهد بود.

بهترین سن برای عمل بینی بعد از تکمیل رشد فرد محدودیت خاصی ندارد؛ اما پزشکان بازه خاصی را برای حصول بهترین نتیجه در نظر می‌گیرند. با توجه به یافته‌های علمی و نظر بسیاری از متخصصین، بهترین سن عمل بینی دهه سوم زندگی فرد است؛ چرا که رشد بینی پایان یافته و به حالت ثبات رسیده است. البته شرایط فرد نیز در تعیین بهترین سن عمل بینی برای او موثر است.

عوارض عمل بینی در سنین پایین

بسیاری از پزشکان با انجام جراحی برای بینی در سنین پایین به کلی مخالف هستند. در سنین پایین رشد بینی و صورت هنوز کامل نشده و بینی به حالت ثبات نرسیده است. در صورتی که عمل  در سن رشد صورت بگیرد، امکان دارد فرم بینی با رشد دوباره، به حالت اولیه خود برگردد و عملاً جراحی بی‌فایده تلقی شود. به همین دلیل بسیاری از پزشکان این عمل را برای زیر 16 سال در دختران و زیر 18 سال در پسران را به هیچ‌وجه توصیه نمی‌کنند.

علاوه بر برگشت‌پذیری فرم بینی، عمل در سنین پایین می‌تواند منجر به یک اتفاق بدتر شود! در ساختار بینی، غضروف‌هایی وجود دارند به نام غضروف‌های رشد که نقش بسیار مهمی در شکل‌گیری بینی و فرم صورت دارند. غضروف‌های رشد بینی بر رشد صورت نیز تاثیر می‌گذارند و به عبارتی رشد صورت را تکمیل می‌کنند. در صورتی که فردی تحت عمل برای بینی قبل از تکمیل سن رشد قرار گیرد، این غضروف‌های رشد دست‌کاری می‌شوند. این دست‌کاری می‌تواند روند رشد طبیعی غضروف‌ها را برهم بزند و به این ترتیب صورت و بینی فرد فرم جالبی به خود نگیرد. گاهاً این دستکاری منجر به عدم رشد یک سوم میانی صورت در افراد می‌شود؛ در صورتی که قسمت پیشانی و پایینی صورت رشد طبیعی داشته باشد اما قسمت میانی به تکامل نرسد، چهره فرد فرم نامناسبی به خود می‌گیرد. 

به صورت کلی جراحی بینی در سن کمتر از 16 سال در دختران و کمتر از 18 سال در پسران، می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری به دنبال داشته باشد؛ برگشت‌پذیری فرم بینی و اختلال در روند رشد طبیعی غضروف‌های قسمت میانی صورت از شایع‌ترین و مهم‌ترین عوارض عمل بینی در سنین پایین است. همانطور که در بالا اشاره کردیم، پزشکان بهترین سن عمل بینی را دهه سوم زندگی فرد یعنی از بیست سالگی به بعد می‌دانند.

بهترین سن برای عمل بینی

عمل بینی زیر 16 سال در دختران و ۱۸ سال در پسران

بسیاری از افراد در سنین نوجوانی به ظاهر خود بسیار اهمیت می‌دهند و وجود یک نقص می‌تواند در روحیه و اعتمادبه‌نفس آن‌ها تاثیرات مخربی برجای بگذارد؛ حالا در نظر بگیرید که این نقص، فرم نامناسب بینی باشد. این مشکل می‌تواند تاثیر روانی بسیار زیادی بر نوجوانان گذاشته و آن‌ها در برقراری روابط اجتماعی و رشد روحی با مشکلات جبران‌ناپذیری مواجه کند.

در برخی موارد، نوجوانان با مشکلات تنفسی، پولیپ بینی و انحراف سپتوم مواجه هستند؛ در این صورت جراحی یک امر اجتناب‌ناپذیر است. در این شرایط باید به دنبال یک پزشک حاذق و توانا باشید تا احتمال شکست در جراحی را کم کند و عوارض عمل بینی زیر 18 سالگی را به حداقل برساند. 

به عنوان مثال مناسب‌ترین سن عمل پولیپ بینی بعد از 18 سالگی شخص است. اما در صورتی که پولیپ، بیمار را به شدت اذیت کند و مشکلات شدید برای وی ایجاد کرده باشد، پزشک متخصص حتی تصمیم به عمل در ۱۴ سالگی و کمتر از آن می‌گیرد. اما این جراحی باید به صورت محدود و با کمترین تغییرات انجام شود. و جراحی اصلی بعد از تکمیل رشد فرد انجام گیرد.

آیا می‌دانید آیا عمل بینی کودکان مجاز است یا خیر؟

عوارض عمل بینی در سنین بالا

بسیاری از پزشکان حداکثر سن عمل بینی را 65 تا 70 سالگی می‌دانند. در صورتی که فرد مشکلاتی از جمله بیماری‌های قلبی، ریوی و مشکلات کلیوی و بیماری‌های جدی از این قبیل نداشته باشد جراحی در این سنین نیز امکانپذیر است. اما هرچه سن بالاتر برود نتیجه‌ای که از جراحی خواهیم گرفت ضعیف‌تر خواهد بود. برای مثال بعد از 45 سالگی ، پوست خاصیت ارتجاعی و کشسانی خود را از دست می‌دهد و از طرف دیگر غضروف و استخوان نیز شکننده تر می‌شوند. در نتیجه پزشک قادر به ایجاد تغییرات مثبتی در فرم بینی نخواهد بود. به صورت کلی انجام این عمل در سنین بالا توصیه نمی‌شود، مگر اینکه به یک دلیل پزشکی نیاز به انجام این جراحی باشد. 

از جمله عوارض عمل بینی در سن بالا می‌توان به طولانی بودن دوران نقاهت این جراحی اشاره کرد. همچنین همانطور که در بالا اشاره کردیم، ممکن است نتیجه مورد نظر شما از جراحی در سن بالا آنطور که شما انتظار دارید، به صورت تمام و کمال حاصل نشود.

در جواب بسیاری از افراد که می‌پرسند آیا جراحی بینی در ۵۰ سالگی امکان‌پذیر است؟ باید گفت که بله این جراحی در 50 سالگی و حتی بیشتر با توجه به شرایط فردی و نظر پزشک، می‌تواند صورت بگیرد.

عمل بینی در سن پایین

عمل بینی در سن بالا؛ چه کسانی باید انجام دهند؟

جراحی بینی در سنین بالا تنها به گروه خاصی از افراد توصیه می‌شود. اگر فرد از یک بیماری یا مشکل ساختاری در بینی خود رنج می‌برد، بهتر است به منظور درمان، نسبت به جراحی اقدام کند. با توجه به بهترین سن عمل بینی، پزشک متخصص نسبت به محاسبه خطرات و ریسک‌های جراحی اقدام می‌کند و در صورت مهیا بودن شرایط به جراحی فرد مورد نظر دست می‌زند.

عمل بینی در سن بالا؛ چگونه تصمیم بگیریم؟

بهترین سن عمل بینی پس از دوران بلوغ و در هنگام جوانی است. این دوره زمانی، به این منظور به عنوان بهترین سن برای جراحی بینی انتخاب شده است که بهترین نتایج جراحی، در این دوره زمانی بدست می‌آید. اما همانطور که اشاره کردیم امروزه افراد بسیاری در سنین بالا تصمیم به عمل بینی می‌گیرند. در مورد عوارض و محدودیت‌های جراحی در افراد سن بالا به صورت کامل صحبت کردیم. اما یکی از اصلی‌ترین سوالاتی که در ذهن بسیاری از افراد شکل می‌گیرد، این است که چگونه تصمیم بگیریم که آیا جراحی، تصمیم درستی است یا نه؟! اگر شما نیز در سنین بالا تصمیم به انجام جراحی دارید، توجه ویژه‌ای به ادامه مطلب داشته باشید.

جراحی بینی در افراد سن بالا به آمادگی بیشتری نیاز دارد. بسیاری از افرادی که سن بالا دارند به انواع بیماری‌های زمینه‌ای همچون دیابت، فشارخون و… مبتلا هستند. این موضوع، پزشک را با چالش‌هایی در حین جراحی مواجه می‌کند. پس توجه داشته باشید که قبل از انجام جراحی باید از سوی یک پزشک متخصص و کاربلد معاینه شوید. سپس براساس نظر پزشک نسبت به انجام یا عدم انجام این جراحی اقدام کنید. در حالت کلی اگر در سن بالای 45 سال به سر می‌برید و نیاز شدیدی به جراحی بینی دارید، بهتر است از خدمات پزشکان مجرب و متخصص در این زمینه بهره ببرید تا حداکثر نتیجه از جراحی برای شما حاصل شود.

از چند سالگی می‌توان بینی را عمل کرد؟

بسیاری از پزشکان سن مناسب برای عمل زیبایی بینی را از 20 تا 35 سالگی می‌دانند؛ چرا که در این سنین، رشد بینی کامل شده است و از سوی دیگر، پوست همچنان حالت کشسانی و ارتجاعی خود را دارد. البته در صورتی که در مورد یک مشکل پزشکی در بینی فرد صحبت کنیم، سن مناسب جراحی بینی بعد از تکمیل رشد فرد محدوده خاصی ندارد و بنا به تشخیص پزشک، این جراحی می‌تواند در سنین پایین یا بالا صورت بگیرد.

با توجه به اینکه عمل در ناحیه بینی یک جراحی زیبایی محسوب می‌شود، ضرورت بسیاری در انجام آن وجود ندارد. همین موضوع باعث شده که سن قانونی برای این عمل، 18 سالگی اعلام شود. اما پزشکان به دلیل اطمینان از پایان دوران بلوغ و رشد بینی، سن مناسب عمل بینی را از 20 سالگی به بعد و دهه سوم زندگی فرد در نظر می‌گیرند.

بهترین زمان عمل جراحی بینی از چند سالگی است؟

براساس نظر پزشکان سن مناسب جراحی بینی پس از پایان دوران بلوغ و رشد است؛ به این ترتیب بهترین سن عمل زیبایی بینی در دختران 16 سالگی و پسران 18 سالگی به بعد است.

بهترین سن برای عمل بینی گوشتی چه زمانی است؟

بینی گوشتی از حساسیت بیشتری برخوردار است و احتمال بازگشت زیادی پس از جراحی دارد. بنابراین حتماً باید تا دوران پایان رشد، برای رسیدن به مناسب‌ترین سن جراحی بینی گوشتی منتظر ماند. مناسب‌ترین سن عمل بینی گوشتی بعد از 20 سالگی است.

آیا سن عمل بینی در دختران و پسران متفاوت است؟

دختران و پسران در سنین مختلفی به بلوغ کامل می‌رسند. معمولاً دختران در 16 سالگی به بلوغ کامل رسیده، اما بلوغ پسران در 18 سالگی تکمیل می‌شود بنابراین شروع بازه سن عمل بینی برای دختران کمی پایین‌تر از بازه سن عمل بینی پسران است.

آیا عمل بینی در ۱۵ سالگی امکان‌پذیر است؟

بله؛ عمل بینی در 15 سالگی در صورتی که رشد فرد تکمیل شده باشد و یا جراح به دلایل سلامت و مشکلات شدیدی که برای فرد ایجاد شده است مجبور به انجام عمل باشد، به صورت محدود امکان‌پذیر است .اما در صورتی که این جراحی ضروری نباشد، بهتر است از انجام آن خودداری کنید. ممکن است عمل بینی در سن ۱۵ و یا کمتر از آن، با صدمات و آسیب‌های جدی به صورت همراه باشد.

بیشتر بخوانید...
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *